BARRODSPLANTER

En færdighæk er den perfekte løsning til at skabe læ i haven her og nu. Hvis du ikke har tid, lyst og tålmodighed til at vente 5 år på, at en ….. Read More about “Færdighæk”

BARRODSPLANTER

barrodsplanter

Hæk- og læplanter er ofte barrodede og har ingen jord omkring rødderne, som kan beskytte dem mod udtørring. Derfor bør man plante sine barrods planter så hurtig som muligt.  Barrods planter har normalt et stort flot rodnet og plantes de om efteråret, så har rødderne hele vinteren til at etablere sig i jorden. Når foråret så kommer er planterne godt i gang med at danne deres rodnet og kommer derfor rigtig godt fra start i vækstsæsonen.  I sommerperioden vil de også komme nemmere gennem eventuelle tørre perioder, men vandes skal de dog stadigvæk, hvis tørken har sat ind.

Barrodsplanter er både billige og praktiske.

Barrods planter er en langt billigere løsning end planter med klump eller i potte. Skal du kun bruge en enkelt plante er det dog sjældent muligt at købe den barrodet. Men skal du bruge en større mængde til læhegn, hække eller større busketter, er der mange penge at spare ved at købe barrodsplanter.

Udover at være billige, har barrods planterne også den store fordel, at de er meget lette at håndtere, når de skal plantes. Planterne vejer ikke særlig meget og derfor er det muligt, at bære en hel favnfuld uden at overanstrenge sig. Det gør plantningen til en leg.

Plantning af barrodsplanter

Planter med bar rod plantes i perioden medio oktober til ultimo april. Bøg kan først plantes fra primo november. Stedsegrønne hækplanter (taks, thuja, buksbom m.fl.) bør plantes i april-maj eller i september-oktober, mens jorden er lun.

Barrodsplanterne har groet i almindelig jord på planteskolens mark og har derfor  en flot stor og kraftig rod.  Når de plantes bør de plantes i samme højde, som da de stod på planteskolen.

Barrodsplanter skal altid plantes hurtigt muligt efter køb. Helst indenfor 1-2 dage efter modtagelse. De kan dog godt stå lidt længere, hvis de opbevares i en lukket papirsæk et mørkt, køligt og frostfrit sted. Ønsker du at opbevare dem længere, er det bedst at opbevare dem i en gravet rende i jorden, som skal være så dyb, at jorden går ca. 5 cm. op over rodhalsen. Båndene omkring bundterne løsnes og planterne sættes ned i renden, rødderne dækkes med jord, trædes let til så jorden slutter tæt omkring planterne, og der gennemvandes. Rødderne må ikke udsættes for sollys eller udtørring.

Mens du planter, må plantens rødder heller ikke tørre ud. Det er der særlig risiko for i sol og blæst, så tag ikke flere planter frem end dem, du skal plante her og nu. Vælg en plantedag med overskyet vejr og sørg for at planternes rødder ligger godt i læ i en let fugtig papirssæk inden de tages op. Brug ikke sorte plastsække, da de bliver meget varme, hvis solen skinner på dem.

BARRODSPLANTER

ALTID FRISKE PLANTER TIL RIMELIGE PRISER

logo

Kildevejens Planteskole

Startet i 2009

Vores speciale er store barrods hækplanter til rimelige priser, samt hækplanter med klump (færdighæk), dog til en helt anden pris.

Sortimentet er blevet udvidet med et stort udvalg af Prydgræsser og andre planter, som sælges til en meget fornuftig pris.

Livet er for kort til små hække. Hos os får du råd til en stor flot hæk i en fart.

Bestilling af planter

Du kan bestille planter på flere måder.

– Ring på tlf. 26 27 55 54 og aftal et besøg på planteskolen, hvor du kan se og købe planterne.

– Send en email til info@kildevejens-planteskole.dk

– Send en SMS til tlf. 26 27 55 54

– Eller bare ring på tlf. 26 27 55 54 og bestil planterne.

Husk at opgive varenummer og antal, samt navn og adresse, hvis du bestiller via sms, eller email.

Besøg Planteskolen

OBS

Du er altid hjertelig velkommen til at besøge Kildevejens Planteskole, men da planteskolen ikke har nogen fast åbningstid, så vær sød at ringe først, så du ikke kører forgæves.

Tlf. 26 27 55 54

Levering/Afhentning

Hos os kan du få det, som du vil.

Dine planter kan blive leveret (mod betaling) eller du har muligheden for selv at hente dem.